Vandaag is rood...

Geen reacties

Bij absolute eerlijkheid behoort het ontbreken van schroom om dingen te bekennen. Dus bij deze: ik val enorm op roodharige vrouwen. Dus niet een beetje omkijken en een wenkbrauw optrekken, maar totale hormonale onbalans. Heeft ze dan ook nog eens een melkblank huidje, geheel of gedeeltelijk bedekt met sproeten, dan houden alleen intensieve meditaties met een per definitie aseksuele focus op Caroline Tensen me nog weg van acute zedendelinquentie.

Je zou verwachten dan zo'n bekentenis ernstige zieleroerselen teweeg zou brengen bij mijn Lief, die wel vage sproetjes heeft maar ook donkerblond haar. Dat valt echter enorm mee, zij heeft gelukkig heel goed door dat mijn relationele stabiliteit echt niet wordt ondermijnd door de eerste de beste genetisch bepaalde pigmentafwijking. In die zin is er meer voor nodig dan een aanval van rauwe lust mijnerzijds om haar van de kook te brengen. Ik ben dan ook een gelukkig mens.

Wat ik zelf dan weer wel bijzonder vind, is dat mijn voorkeur voor een bepaald type een zekere verschuiving kent. Als jonge puber was mijn vrouwelijk ideaalbeeld gebaseerd op het type Farrah Fawcett, dus lang blond haar, een intensief gebronsd velletje, voldoende gebit om een paard in een depressie te jagen en -als eigen additief- de toenmalige jopen van de huidige Conny Breukhoven. Daarna volgde een reeks verschuivingen langs ranke latino's, gewelfde negerinnen, wulpse indo's, voluptueuze mediterraansen en nog een handvol andere fenotypes. Wanneer de eerste roodhaar in zicht kwam is me onduidelijk, wel kan ik me nog herinneren dat de eerste lichamelijke roerselen plaatsvonden bij de zoveelste re-run van 'Little House on the Prairie', en dan met name in de seizoenen dat de hoofdpersonage duidelijk aan vormgeving begon te winnen. Toen ik daarna de gewoonte ontwikkelde om iedere Nicole Kidman-film minstens twee maal achter elkaar geheel uit te kijken, werd het me duidelijk: ik viel op rood.

Op zich geloof ik in de onschuld van het verschijnsel. Los van af en toe een sporadische rode waas heb ik er totaal geen last van. Ik heb er zelfs voor mezelf een theorie over ontwikkeld: mannen ontwikkelen een voorkeur voor een bepaald menstype vanuit een onderbewuste sturing om de meest optimale bloedlijn te ontwikkelen. Als uit deze focus geen daadwerkelijke voortplanting plaatsvindt, verschuift de interesse na verloop van tijd onbewust naar het 'next best' type, totdat uiteindelijk het hele scala aan uiterlijke verschijningsvormen aan de beurt is geweest.

Moeten mijn roodharige lezertjes zich nu zorgen gaan maken? Neen. Zie dit verhaal vooral als een uitleg waarom ik bij ontmoetingen soms wat wazig kijk. Verdere aanstoot is niet nodig, mijn Lief en ik hebben reeds lang geleden besloten dat er geen verdere behoefte bestaat om ons geslacht verder uit te breiden.

Toch zijn er wel dingen waar ik me een beetje zorgen om maak. In de loop van vorig jaar ontwikkelde ik een collegiaal contact met een jongedame wiens gezichtje eruit ziet alsof ze per ongeluk een strijker in een pot menie heeft laten vallen. En ondanks dat haar kapsel eerder ebben dan kastanje is, merk ik dat mijn interne woelingen met betrekking tot dit type ongewoon heftig zijn. Ik moet dan ook tot mijn verbazing constateren dat mijn voorkeurstype niet verschuift, maar zich uitbreidt!

Dat lijkt totaal onschuldig, maar stel je voor dat ik straks bij de aanblik van ieder type vrouw totaal van de leg raak? Dat zou dan nog wel eens een onrustige oude dag voor me kunnen gaan worden!

Gelukkig heb ik dan altijd mijn Lief nog, die niet alleen onvoorwaardelijk van mij houdt, maar die ook nog eens bijzonder handig is met papier, lijm en schaar. Mocht het echt totaal uit de hand dreigen te lopen, dan weet ik zeker dat ze bereid en in staat is om een mooi fotoplakboek van Caroline Tensen voor me te fabriceren.

Door Suffie

Woensdag 09 April 2014 te 07:03 am

Geplaatst in Seks & Lust

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.